10 miles & marathon

De Antwerp 10 Miles is een stratenloop in de stad Antwerpen. De wedstrijd wordt sinds 1986 jaarlijks georganiseerd. In 2006 maakte de Antwerp Marathon zijn entree.

Voor de eerste edities waren er maar enkele honderden deelnemers, in 2018 hebben meer dan meer dan 40.000 lopers deelgenomen aan de warmste Antwerp 10 Miles & Marathon ooit.
Verdeeld over de vier afstanden die op het programma stonden, tekenden er lopers afkomstig uit 125 landen present.

Om 9u begonnen de marathonlopers aan hun tocht van 42,195 km doorheen de Antwerpse districten. Met meer dan 3000 waren ze. Daarmee gaat de AG Antwerp Marathon editie 2018 de analen in als de grootste marathon ooit op Belgische bodem.
Terwijl de marathonlopers met hun heldentocht richting historische binnenstad bezig waren, gingen om klokslag 11u aan de overzijde van de Schelde bijna 2500 kinderen tussen 4 en 12 jaar van start in de Chiquita Kids Run, een 1,4 km lange fun run zonder tijdsopname. Op de AG Antwerp Short Run 5 km, goed voor ruim 6000 deelnemers en met startschot om 12u, liep de chrono wel mee.
De populairste afstand is en blijft uiteraard de 16 km, de AG Antwerp 10 Miles dus. Ruim 28.000 sportievelingen schreven zich in voor de meest tot de verbeelding sprekende loopwedstrijd van het land, met de passages door de Kennedy- en Waaslandtunnel als spectaculairste blikvangers.

Natuurlijk zal ook het event op 28 april 2019 is er één zijn om zeker niet te missen!

Alle praktische info over (en van) de Antwerpse 10 Miles & Marathon kan u vinden via de link in de linkerkolom.