10 miles & marathon

De Antwerp 10 Miles is een stratenloop in de stad Antwerpen. De wedstrijd wordt sinds 1986 jaarlijks georganiseerd. Voor de eerste edities waren er maar enkele honderden deelnemers.

Vorig jaar, op 28 april 2019, bracht de AG Antwerp 10 Miles & Marathon 38.500 deelnemers en maar liefst 70.000 supporters op de been! Verdeeld over de vier afstanden die op het programma stonden, tekenden er lopers afkomstig uit 125 landen present.

Om 9u begonnen de marathonlopers aan hun tocht van 42,195 km doorheen de Antwerpse districten. Met meer dan 3000 waren ze. Terwijl de marathonlopers met hun heldentocht richting historische binnenstad bezig waren, gingen om klokslag 11u aan de overzijde van de Schelde bijna 2400 kinderen tussen 4 en 12 jaar van start in de Chiquita Kids Run, een 1,4 km lange fun run zonder tijdsopname. Op de AG Antwerp Short Run 5 km, goed voor ruim 5200 deelnemers en met startschot om 12u, liep de chrono wel mee.
De populairste afstand is en blijft uiteraard de 16 km, de AG Antwerp 10 Miles dus. Ruim 27.700 sportievelingen schreven zich in voor de meest tot de verbeelding sprekende loopwedstrijd van het land, met de passages door de Kennedy- en Waaslandtunnel als spectaculairste blikvangers.

Let wel op, precies 100 jaar na de olympische marathon van 1920 krijgt Antwerpen (opnieuw) een aparte marathon op zaterdagavond 12 september: de Antwerp Night Marathon. Dat wil zeggen dat jullie je vanaf nu niet meer via Rotary@10Miles voor de marathon kunnen inschrijven.

Maar wij kijken alvast uit naar de Rotary10Miles van 26 april 2020! Het wordt uiteraard weer een editie om zeker niet te missen!

Alle praktische info over (en van) de Antwerpse 10 Miles en de Antwerp Night Marathon kan u vinden via de link in de linkerkolom.